За Adax - норвежко качество на разумна цена

Повече за Adax

Този семеен бизнес, базиран в Свелвик, Норвегия, произвежда висококачествени и иновативни продукти от над 70 години. Пътешествието от първия стационарен кухненски миксер през 1948 г. до многократно награждаваните дизайнерски отоплителни панели с вграден Wi-Fi е наистина вълнуващо.

1948

Историята започва в Свелвик, Норвегия

Adax AS е основана през ноември 1948 г. под името „Elektro-Mekanisk“, а централата ни винаги е била в Свелвик, Норвегия. Adaxе закупена от настоящите си собственици, Otterlei Group, през 2000 г. 

1958

Ранният успех, довел до растежа

Отначало се съсредоточихме върху различни домакински електроуреди, затова съвсем първият ни продукт беше стационарен кухненски миксер. През 1958 г. пуснахме на пазара ръчни миксери, а успешните продажби на над 600 000 бройки доведоха до растеж за компанията. Гамата беше разширена с няколко нови продукта, включително гофретници, сешоари за обувки и сешоари за коса за частни клиенти.

1962

От малки печки до монтирани на стената радиатори с термостат

Бързо осъзнахме, че кухненските уреди не могат да осъществят нашите амбиции за успех, затова започнахме да мислим алтернативно за нови продуктови възможности. Малките, преносими отоплителни уреди имаха светло бъдеще и нашата първа преносима печка беше представена през 1958 г. Преминаването към производство на радиатори за стени беше естествената следваща стъпка, която направихме през 1962 г. Винаги се стремим да търсим иновативни решения и бяхме една от първите компании-производители на стенни радиатори с термостат.

1984

Glamox – едно дългосрочно партньорство

Ние сме представлявали и други марки като Norel и Glamox Heating. Glamox беше рефинансирана през 80-те години, а през 1984 г. представи иновативен отоплителен панел, по-късно продаден изключително успешно в размер на няколкостотин хиляди бройки. Той спечели норвежката Награда за превъзходство в дизайна през 1988 г. и „Design-Auswahl 88” на Дизайн център – Щутгарт. Моделът се продава и днес под името Glamox 3001.

1968-2008

Многократно награждаван дизайн

70-те години опит и солидна изработка означават, че нашите иновации и дизайн се открояват пред останалите. Получихме награда за дизайн през 1968 г. за популярната ни вентилаторна печка, а през 2008 г. спечелихме Наградата за превъзходство в дизайна на Норвежкия съвет за дизайн с нашата печка Neo.

Hareide Design ни помогнаха с дизайна на Neo през 2006 г. Моделът е разработен специално с цел да бъде по-лесен за използване за потребителите, с видим цифров дисплей и лесно достъпен контролен панел. Neo предизвика революция в своята продуктова категория и превърна отоплителния панел от стандартен електроуред в обект на съвременен дизайн в интериора на нашите клиенти. Неговият минималистичен дизайн бързо превърна Neo в пазарен лидер в сегмента; с над половин милион продадени бройки, това е най-продаваната дизайнерска печка в Скандинавия. Нашата нова гама Cleaсе базира на серията Neo, но е изработена със стъклен преден панел за още по-съвременен и ексклузивен вид.

1986-2016

Пионери в технологичното развитие

Още през 1986 г. ние вдигнахме стандартите с интелигентния контрол на нашите отоплителни панели – предците на популярната и позната технология, която се използва днес с редукторни системи за дневно и нощно време. Ние направихме още една крачка напред в развитието си през есента на 2016 г., когато част от нашите продуктови гами бяха актуализирани с вградена енергоспестяваща Wi-Fi технология. Вградената Wi-Fi позволява панелите да се управляват от всяка точка по света и така да се пестят пари чрез дистанционно отопление на дома или вилата.

ПЪТЯТ НАПРЕД

С нетърпение очакваме следващата глава!

С опитни професионалисти и фирмени ценности на базата на устойчивост, иновация и дизайн, Adax продължава да разработва качествени продукти, които правят живота на нашите клиенти по-лесен и по-комфортен. През август 2016 г. ние първи пуснахме на скандинавския пазар отоплителни панели с вградена Wi-Fi, а от 2017 г. имаме и нов уебсайт, който подчертава ценностите ни и нашите изисквания за качество и дизайн. За да се погрижим клиентите винаги да получават най-интелигентните, най-удобните и най-актуалните отоплителни уреди на пазара, ние продължаваме да инвестираме в нови проекти за иновации. Никога няма да спрем да обновяваме самите себе си.

С топли пожелания,
Adax

ПАЗАРЕН ЛИДЕР В СКАНДИНАВИЯ
КАЧЕСТВО ОТ 70 ГОДИНИ
ПРОЕКТИРАНО ЗА СЕВЕРНИЯ КЛИМАТ

Плащане

Наложен платеж или с карта

Отопление номер едно в Скандинавия

Norway

Получете професионална оферта от експерт

Ще ви помогнем да изберете точното отопление за вас

Повече